Informació sobre la seguretat

Amb BALLOONING, esteu en bones mans. La seguretat i el plaer de volar són nostres primers objectius. Cada any portem milers de passatgers a bord dels nostres globus per a gaudir d'una experiència inoblidable i compartir la sensació de surar en l'aire. El risc zero no existeix, però des del principi de la nostra activitat hem invertit en “seguretat” : material, experiència dels pilots i equips, assegurances, formació, manteniment, controls, etc. ; perquè els nostres passatgers se sentin en confiança amb nosaltres.

A continuació, us exposem els punt claus i les inversions que hem realitzat per a garantir una activitat professional realitzada amb màxima seguretat.

Ballooning SL, empresa autoritzada per AESA

seguretat vol en globus

Oferim serveis de vols turístics amb globus per la qual cosa tenim l'obligació de presentar garanties enfront de les autoritats aeronàutiques que ens concedeixen les homologacions i que realitzen els controls.

L'Agència Estatal de Seguretat Aèria (AESA) ens va concedir la seva autorització i permís per a operar vols turístics amb globus, publicitat aèria i fotografies aèries. Això significa que oferim les garanties tècniques, financeres i humanes necessàries per a operar vols amb globus en tota Espanya. Aquesta autorització és pública i es pot verificar en la web de la AESA

Formació i Experiència del equip humà

Nicolas Schwartz campeo de aerostacio


Els nostres pilots han estat format en una escola de vol, porten centenes d'hores d'experiència en vol amb llicència vigent, títols i habilitacions adequades per a exercir el lloc de comandant a bord. Parlem el Castellà, el Català, el Francès i l'Anglès.Tots els nostres pilots estan autoritzats per a actuar tant en vols esportius que en transport aeri comercial per a portar passatgers. Som l'única empresa de Catalunya a tenir un instructor internacional dins del nostre personal de vol.

A més de realitzar vols turístics, participem en concentracions de globus i competicions nacionals i internacionals. Uns dels fundadors i pilot de BALLOONING és l'actual campió de França i Núm.1 en el “rànquing nacional” a més d'haver aconseguit la 4ta posició durant el campionat mundial de globus.

El nostre equip de seguiment està format per a preparar un vol amb globus, comunicar amb els passatgers i seguir amb cotxe el globus durant el vol. Tots ells han seguit una formació dedicada a la prevenció de riscos (primers auxilis i procediments d'emergències) per a garantir un grau màxim de professionalisme i seguretat.

Control i Manteniment dels globus

Un globus aerostàtic és una aeronau, per la qual cosa segueix un programa de manteniment molt estricte, definit pel propi fabricador i les autoritats estatals i aeronàutiques competents. També, abans de cada vol, el pilot inspecciona el seu globus per a assegurar-se del seu bon estat abans d'iniciar el vol.

ultramagic globusNosaltres, tenim subscrit un Contracte de Manteniment Núm. TA15 amb l'empresa ULTRAMAGIC SA autoritzada per EASA (European Aviation Safety Agency) per a realitzar les revisions, les reparacions i les renovacions de certificats d'aeronavegabilitat dels nostres globus. Tenim un pressupost dedicat en inversió de material per a portar sempre un equip d'última generació, amb manteniment i control vigent.

Assegurances aèries

En realitzar passejos turístics amb globus devem obligatòriament contractar a una assegurança aèria.

Disposem d'un Segur Responsabilitat Civil, amb una asseguradora Europea COVERHOLDER LLOYD’S, amb cobertures i garanties en acord amb la normativa Europea Núm.785/2004 i la Llei de Navegació Aèria del 21 de Juliol de 1960 i al Reial decret 37/2001. Així, tots els passatgers que pugen a bord dels nostres globus porten una cobertura legal i en vigor.

Consells a destinació dels passatgers

Per a viure aquesta extraordinària aventura d'un vol amb globus, convidem als nostres passatgers a seguir les recomanacions i informacions pràctiques següents, que sempre indiquem als que reserven un viatge un globus amb nosaltres :

Abans el vol

Quina roba portar el dia del vol? Recomanem portar una roba còmoda i calçats esportius. El dia de l'activitat recomanem estar una mica abrigat ja que l'activitat es realitza a primeres hores del dia. Durant el vol, no fa fred.

Qui pot pujar amb globus? Tothom pot pujar amb globus sense cap restricció específica. Però amb la finalitat de no fer córrer cap risc als nostres passatgers desaconsellem l'activitat a dones embarassades i nens menors de 6 anys. Recomanem estar en bon estat de salut el dia del vol i abstenir-se de beure alcohol.

Què passa si fa mal temps? Abans de realitzar un vol, comprovem les previsions de vent i pluja per a saber si podrem volar en total seguretat. Si estimem que les condicions meteorològiques no són favorables per a realitzar un vol amb seguretat, simplement l'anul·lem, i el posposem a una altra data.

Durant el vol

Abans d'enlairar, el pilot procedirà a un petit “brífing” per a explicar a tots els passatgers les instruccions de seguretat i informació relativa al vol.

El globus vola entre l'altura dels arbres i una mica més de 1000 metres, segons la zona de vol i la velocitat del vent. El fet de no tenir cap vincle amb el sòl fa que no s'experimenti sensació de vertigen, sembla increïble però és veritat.

Abans de l'aterratge, el pilot re-explicarà a tots els passatgers com posicionar-se dins de la cistella del globus per a estar confortable i gaudir d'un aterratge en total seguretat.

A dalt