Aventures y rècords amb globus aerostàtic

Breitling Orbiter III - la volta completa al planeta amb globus

El 20 de març de 1999, el suís Bertrand Piccard i l'anglès Brian Jones van culminar l'última gran proesa possible per a l'home dintre de l'atmosfera terrestre. Amb el globus "Brietling Orbiter 3", construït per l'anglès Don Cameron, van aterrar a Egipte després de completar una volta completa al planeta. S’havien enlairat des de Suïssa, i durant vint dies van volar 46.759 quilòmetres sense escales. Per a realitzar la travessia, van combinar el gas heli i l'aire calent.

Dr. Vijaypat Singhania va assolir els 21.000 metres en globus

Dr. Vijaypat Singhania te el rècord d’alçada amb globus aerostàtic fet en Mumbai, Índia el 26 de Novembre del 2005. Va arribar els 21.027 metres d’alçada. Ha volat en un globus de Cameron Balloons, model Z-1600 (volum de 45.000 m3), en una barquilla presurisada fabricada per Andy Elson i l'equip d’ enginyeria The Flying Pictures, per a un pes total de 1.800 kg.

1.000 globus volant en el Festival d’Albuquerque

Albuquerque Balloon Festival

El més espectacular esdeveniment de globus del món, l’Albuquerque Balloon Festival, a EEUU, reuneix un poc més de 1.000 globers durant 1 setmana bucòlica. Al cel de Nou Mèxic es contemplen també els vols dels globus de forma especial ... completament irreal !

Tornar a dalt