Descripció d´un globus

L´equip necessari

Els globus actuals es componen de 3 parts: embolcall, barquilla i cremadors.

L'embolcall es compon de franges verticals unides, realitzades de material sintètic impermeable, capaç de resistir les altes temperatures de l'interior, pot ser nylon o poliester. El seu volum depèn dels models i de la capacitat de càrrega que poden suportar. Els normals i que veiem per l'aire són entre els models de 1.800m3 i 3.000m3.

Embolcall i barquilla estan unides amb cables. Aquesta acostuma a ser de vímet o jonc entrellaçat i té forma cúbica.

Els cremadors es situen dirigint el doll de foc cap a l'entrada de l'embolcall (anella de la boca). Fixat a terra es troba el gas objecte de la cremació (que avui dia és propà, més segur que els anteriorment utilitzats: hidrogen i heli).

Instruments complementaris per a la navegació aèria i seguretat : un altímetre, un variòmetre (mesura la velocitat vertical mitjana), un termòmetre, una brúixola, un GPS, uns mapes de la zona de vol, un aparell de ràdio i un extintor.

¿Com vola un globus aerostàtic?

Steve Fosset Solo Spirit

Un globus d'aire calent, no vola sinó que flota dins del vent. Basem aquesta forma de vol en la Física, on l'aire calent pesa menys que l’aire fred, tendint així a pujar.

¿Com es maneja un globus durant un vol?

S’introdueix aire fred amb un ventilador en la vela del globus, quedant tancat al seu interior, aquest s'escalfa (de 80 a 110 graus) i al pesar menys que l'aire fred que ho embolica s'eleva, surant dintre de la massa d'aire quedant a disposició de les vetes de vent. "VOLES DINTRE DEL VENT". És el Pilot, que amb la seva habilitat, col•loca el globus a l'alçada desitjada per a introduir-se en les corrents d'aire que li són més propícies i poder amb això seguir una o altra direcció.

Tornar a dalt